Metaal

 
 
 
Ambachtelijk maatwerk
Het STW-metaalatelier realiseert erg diverse projecten die meer bieden dan de standaardvormen en –maten. We luisteren graag naar de plannen en wensen van onze klanten en bekijken samen met hen de verschillende mogelijkheden.
Onze instructeurs zijn rasechte ambachtsmannen voor wie oude technieken geen taboe vormen. Zij begeleiden de medewerkers die op deze afdeling werken. Wij kiezen voor een aanpak die leidt tot erg unieke projecten voor zowel particulieren, bedrijven als scholen en overheidsinstanties. Ziehier enkele concrete voorbeelden:

  • twee meter lang barbecuestel
  • metalen rek op maat van een garage
  • speciale trappen en balustrades
  • vernieuwing hekwerk
  • barbecue-remorque
  • ophangsystemen voor het Antwerpse deelfietssysteem Velo
  • constructie van waterdrukbuizen voor een honderd jaar oude havenkraan aan de Schelde.

Artistiek vakmanschap
Daarnaast werken we ook samen met spelers uit de culturele sector voor de uitvoering van metaalconstructies, zoals de Zomer van Antwerpen, Studio Globo en Rooftoptiger.
Een mooi voorbeeld hiervan is de Transformer, een robot die in een auto verandert en vice versa, en vorm kreeg in samenwerking met een kunstenaarscollectief.
Een ander project waarop we erg fier zijn, is de renovatie van de antieke draaitrap aan de koninklijke loge van de hippodroom in Hoeilaart. Die hebben we volledig opnieuw op maat gemaakt.
Daarnaast zijn ook zelfklussers, op zoek naar op maat gezaagde lengtes ijzer,  erg welkom in ons metaalatelier.
De grote kracht van STW is onze persoonlijke aanpak. Samen met de klant bespreken wij een concreet ontwerp, dat voor aanpassing, bijsturing en verbetering vatbaar is.
Sociale integratie
Kiezen voor maatwerk bij STW betekent ook kiezen voor een maatschappelijke meerwaarde. Klanten die bij ons een bestelling plaatsen creëren immers extra opleidings- en tewerkstellingskansen voor medewerkers die in ons atelier aan de slag zijn.
We werken heel persoonsgericht en bekijken met elke medewerker
afzonderlijk hoe ver zijn vaardigheden en ervaringen reiken. Ook hier bieden we maatwerk: ieder heeft zijn persoonlijk traject gericht op het versterken van vaardigheden, kennis, zelfvertrouwen, en werkhouding.

Dienstverlener KMO Portefeuille esf-vlaanderen VDAB provincieantwerpen
© Steunpunt Tewerkstelling 2019